men till det behöver du:
115g smör plus extra till formen
175g vetemjöl
55g råsocker strö
till fyllningen eller kolan som jag kallar den behöver du:
175 g smör
115 g råsockr strö
3 msk ljus sirap
400 g kodenserad mjölk på burk
200 g choklad
gör sedan såhär:
1. smöra en fyrkantig låg kakform och klä bottnen med bakplåtspapper.
kör smör, mjöl och socker i en matberedare tills det börjar hänga ihop. tryck sedan ut degen i formen och jämna till ytan. grädda i 180 graders varm ugn i 20-25 minuter eller tills den är "gul"
2. gör kolan under tiden. hette försiktigt upp smör och kondenserad mjölk i en kastrull, när smöret har smält så tillsätter du socker och sirap. när sockret också har smält sänker du värmen och låt sjuda under omrörning i 6-8 minuter. när den är klar ska den vara mycket tjock.
häll den över kakan medan den fortfarande är varm och ställ i kylskåpet i 2 timmar eller tills den har stelnat.
3. smält chokladen, låt den svalna lite och bred sedan ut den på kolan. låt den stå i kylskåpet ett tag till innan du skär upp "kakan" i bitar med en vass kniv.
tips från mig är att använda händerna istället för matberedaren, det var så vi gjorde.
för att få kakan lagom tjock kan du försöka att ha en form som är ca. 23x23 cm, då blir den perfekt!
och var försiktig när ni gör kolan och chokladen, det är jätte lätt att bränna det. SPECIELLT KOLAN.
hoppas ni testar den för som sagt är den super duper mega god, lycka till!
inte mina men så ska de se ut när de är klara!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar